“Mensen meekrijgen is minstens zo belangrijk als de techniek.”

Matthijs Kerssemakers, Ik-draai-al-ff-mee IT’er

Matthijs Kerssemakers werkt al drie jaar in het managementteam van SimplifyNow. Hij is van huis uit techneut en heeft zich in de jaren ontwikkeld tot Senior Cloud Consultant en Chief Technical Officer. Matthijs draait al even mee in het vak en kan door zijn ervaring en kennis technisch meedenken én businesskansen aanvoelen. Een combinatie die hij goed in kan zetten binnen SimplifyNow.

Wat is een klus waar je jezelf voor op de borst kan slaan?

“Ik heb een jaar intern als Product owner gewerkt voor het SRE-team van Grandvision, het moederbedrijf van Pearle en Eyewish. Samen met het team hebben we een nieuw kassasysteem ontwikkeld voor winkels door heel Nederland. Hiervoor maakten we gebruik van een nieuwe technologie voor software-implementatie: Kubernetes. Deze techniek zorgt ervoor dat verschillende componenten van een applicatie los van elkaar kunnen draaien. Zo kun je per component bouwen, problemen oplossen en schalen. Bij de implementatie van een nieuwe techniek is goede documentatie en uitleg essentieel voor het team. Ook dat was onderdeel van mijn werk.”

 

Hoe verzekerde jij een goede uitkomst van dit project?

“Het was een vrij complex project met verschillende elementen. Hierdoor verloren medewerkers binnen het bedrijf nog wel eens het grote plaatje uit het oog. Mensen meekrijgen is dan minstens zo belangrijk als de techniek. Er zijn meerdere teams uit verschillende bedrijfstakken nodig om tot de oplossing te komen. Naast developers en engineers zijn directies en sales managers onmisbaar in de samenwerking. Pas dan is het mogelijk om echt te veranderen. Bij Grandvision heb ik een stukje bewustwording kunnen creëren. IT gaat ook om processen, afspraken en samenwerken.”

 

Wat maakt jouw werk zo bijzonder?

“Wat mij trots maakt, is dat SimplifyNow niet alleen de klant verder wil helpen, maar ook haar eigen medewerkers wil laten groeien. Niet alleen op professioneel en technisch gebied, maar ook in persoonlijke ontwikkeling. We houden in-housetrainingen en iedereen krijgt ruimte om meer kennis te vergaren op een zelfgekozen manier. Daarnaast staan we allemaal open voor vragen van anderen. Zo kan ik naast mijn eigen kennis delen, ook veel van andere experts leren.”

 

Matthijs is een échte ‘Ik-draai-al-ff-mee’ IT’er. Benieuwd wat voor IT type jij bent? Doe de test en ontdek wat je waard bent. 

Gelijk doorpakken? Matthijs zoekt collega’s! We nodigen je graag uit voor een kop koffie, no strings attached. Neem contact op met Pieter Ruigrok: 06 – 830 696 54 of mail naar pieter.ruigrok@simplifynow.nl.

Meer verhalen

Rowan: een ‘ik-ga-nét-iets-verder’ IT’er

Case: toekomstbestendige IT bij ABN AMRO